Voor uw hypotheken en verzekeringen
Bel ons direct: 023 - 545 80 95

Een starterslening afsluiten in Haarlem of Amsterdam

Een starterslening afsluiten in Haarlem of Amsterdam

Bent u een nieuw op de woningmarkt en wilt u een starterslening afsluiten om een huis in Haarlem of Amsterdam te kopen? Wanneer u niet genoeg geld kunt lenen bij een bank, kunt u in aanmerking komen voor een starterslening. Deze lening overbrugt het verschil tussen de totale koopsom van een huis en het maximale bedrag dat u – op basis van uw inkomen – kunt lenen bij de bank.

De voordelen van een starterslening bij het kopen van een huis in Haarlem of Amsterdam

In ongeveer 200 gemeenten, waaronder Haarlem en Amsterdam, kunt u als starter op de woningmarkt hulp krijgen met een starterslening. Dit is een extra lening naast uw hypotheek. De starterslening biedt vooral uitkomst als u niet over (genoeg) eigen geld beschikt om het verschil te overbruggen tussen de prijs van de woning en uw maximale hypotheek. Tegen gunstige voorwaarden, ook nog. De eerste drie jaar betaalt u namelijk geen rente en aflossing voor de starterslening. Daarna gaat u wél rente en aflossing betalen, mits uw inkomen voldoende gestegen is.

Nationale Hypotheek Garantie

De starterslening wordt alleen verstrekt in combinatie met Nationale Hypotheek Garantie en is maar in een aantal gemeenten waaronder Haarlem en Amsterdam, mogelijk. De hoogte van de lening hangt af van uw inkomen, eigen vermogen en de voorwaarden van de gemeente. Om voor de starterslening in aanmerking te komen, moet u aan een aantal basisvoorwaarden voldoen:

  • U koopt voor het eerst een woning, waar u zelf (of met uw partner) gaat wonen
  • U sluit een hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
  • Uw gemeente biedt de starterslening aan
  • U heeft niet te veel eigen vermogen

Wat kunt u maximaal lenen voor uw eerste huis?

Op onze website vindt u meerdere handige rekentools. Wilt u alvast een indicatie van wat u maximaal kunt lenen en wat uw maandlasten zullen zijn? Op onze website kunt een berekening maken voor uw maandlasten bij de aankoop van een woning. Deze berekening is altijd zonder het bedrag dat u eventueel extra krijgt via een starterslening.

Neem contact op met onze adviseurs

De adviseurs van Inter Adviesgroep weten precies wat er kan en mag met betrekking tot een starterslening in Haarlem en Amsterdam. Bovendien hebben zij een uitstekende kennis van de huizenmarkt in deze steden. Maak snel een afspraak via +31 (0)23 545 80 95 voor meer uitleg en een berekening op maat.