Voor uw hypotheken en verzekeringen
Bel ons direct: 023 - 545 80 95

Trees for All

Samen hebben we al 634 bomen geplant sinds start project november 2019.

Direct met een van onze adviseurs spreken? Bel ons: 023-545 80 95, of gebruik ons contact formulier.

Starterslening Haarlem

Een starterslening in de omgeving van Haarlem

Bent u nieuw op de woningmarkt en wilt u een starterslening of startershypotheek afsluiten om een pand in Haarlem, Amsterdam, Bloemendaal of IJmuiden te kopen? Inter Adviesgroep helpt u graag verder! Het is mogelijk dat u niet genoeg geld kunt lenen bij een bank. U komt dan wellicht in aanmerking voor een starterslening. Deze lening overbrugt het verschil tussen de totale koopsom van een huis en het maximale bedrag dat u – op basis van uw inkomen – kunt lenen bij de bank.

De voordelen van het afsluiten van een starterslening in Haarlem of Amsterdam

U krijgt in ongeveer 200 gemeenten, waaronder Haarlem, Amsterdam, Bloemendaal en Heemstede, hulp als starter op de woningmarkt bij het afsluiten van een starterslening of startershypotheek. Dit is een lening naast uw hypotheek, die uitkomst biedt als u niet over (genoeg) eigen geld beschikt om het verschil tussen de prijs van de woning en uw maximale hypotheek te overbruggen. De starterslening heeft vaak gunstige voorwaarden. U betaalt de eerste drie jaar namelijk geen rente en u begint nog niet met aflossen. Daarna gaat u wél rente en aflossing betalen, mits uw inkomen voldoende gestegen is. Een starterslening maakt het zo mogelijk om uw koopwoning in bijvoorbeeld Hoofddorp, IJmuiden, Zandvoort of Bloemendaal werkelijkheid te laten worden.

Nationale Hypotheek Garantie

Een starterslening of startershypotheek afsluiten is enkel mogelijk in een select aantal gemeenten, waaronder Haarlem, Amsterdam, Hoofddorp en Zandvoort, en in combinatie met Nationale Hypotheek Garantie. De hoogte van de lening hangt af van uw inkomen, eigen vermogen en de voorwaarden van de gemeente. U moet aan een aantal voorwaarden voldoen om voor de lening in aanmerking te komen, namelijk:

  • U koopt voor het eerst een woning, waar u zelf (of met uw partner) gaat wonen
  • U sluit een hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
  • Uw gemeente biedt de starterslening aan
  • U heeft niet te veel eigen vermogen

Wat kunt u maximaal lenen voor uw eerste huis?

Wilt u alvast een indicatie van wat u maximaal kunt lenen en wat uw maandlasten zullen zijn? U vindt bij ons diverse handige online rekentools waarmee u een berekening maakt voor uw maandlasten bij de aankoop van een woning. Deze berekening is zonder het bedrag dat u eventueel extra krijgt via het afsluiten van een starterslening voor uw woning in bijvoorbeeld Bloemendaal, Zandvoort, Heemstede of IJmuiden.

Neem contact op met onze adviseurs

De hypotheekadviseurs van Inter Adviesgroep in Haarlem weten precies wat er komt kijken bij het afsluiten van een starterslening of startershypotheek in Amsterdam, Hoofddorp, Zandvoort, Heemstede of een andere plaats in de regio. Bovendien beschikken wij over uitgebreide kennis van de huizenmarkt in deze steden. Maak snel een afspraak via 023 545 80 95 of vul ons contactformulier in voor meer uitleg en een berekening op maat.