Voor uw hypotheken en verzekeringen
Bel ons direct: 023 - 545 80 95

Trees for All

Samen hebben we al 156 bomen geplant sinds start project november 2019.

Direct met een van onze adviseurs spreken? Bel ons: 023-545 80 95, of gebruik ons contact formulier.

Verzekeringen

Verkeer en vervoer

In Nederland moet een eigenaar van een auto verplicht een verzekering afsluiten waarmee alle schade wordt gedekt die hij als bestuurder van zijn auto in het verkeer aan andere personen of voertuigen veroorzaak. Aangezien deze verzekering verplicht is, heet deze autoverzekering een Wettelijke Aanspraakelijkheid (WA) autoverzekering. Een WA autoverzekering neemt dus de kosten op zich waarvoor de bestuurder aansprakelijk is. Dankzij deze verplichting hebben alle verkeersdeelnemers de garantie dat ze een schadevergoeding ontvangen zodra ze – door de schuld van een andere autobestuurder – schade leiden.

Naast de schade die u aan anderen kunt veroorzaken, is het natuurlijk ook mogelijk dat u schade aan uw eigen auto krijgt. Dit risico kunt u ook verzekeren door een autoverzekering te kiezen met een ruimere dekking. Deze verzekering is niet verplicht. Op het moment dat u een ruimere dekking kiest en u krijgt schade aan uw eigen auto – veroorzaakt door een ander of door u zelf – dan kunt u de verzekering aanspreken om deze schade te vergoeden.

Wat er precies gedekt wordt door de autoverzekering, hangt af van de gekozen vorm en de gekozen maatschappij.

Wilt u nu direct een autoverzekering afsluiten klik dan hier: icoon-autoverzekering

Woonverzekeringen

Wat zijn woonverzekeringen? Met een zogenaamde woonhuisverzekering, ook wel opstalverzekering genoemd, verzeker u zelf tegen schade aan uw huis zelf. Een inboedelverzekering beschermt je tegen schade aan meubelen en andere bezittingen, die niet tot het woonhuis zelf behoren. Met een complete woonverzekering bent u dus beschermd tegen alle vormen van schade. Maar hoe kiest u een woonverzekering? En hoe vergelijkt u een woonverzekering op premie en voorwaarden?

Reisverzekering

Er zijn grofweg twee typen reisverzekeringen: een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering. Beide reisverzekeringen verzekeren u en/of uw eigendommen tijdens uw vakantie of weekendje weg. De basisdekking van een reisverzekering biedt doorgaans hulpverlening en dekking voor extra kosten die u moet maken als gevolg van bijvoorbeeld diefstal, ziekte, een ongeval of overlijden.

Overige verzekeringen

Een verzekering, de naam zegt het al, geeft financiële zekerheid. Er wordt een bedrag uitgekeerd bij bijvoorbeeld ziekte, diefstal, ongeval, schade of overlijden. U kunt zich ook verzekeren van inkomen voor later of van rechtshulp.

Kortom, er kan een heleboel in verzekeringsland, maar het is niet allemaal nodig. Welke verzekeringen u nodig hebt, hangt af van uw persoonlijke omstandigheden.

De adviseurs van Inter Adviesgroep helpen u graag bepalen welke verzekeringen voor u nuttig zijn, of er sprake is van oververzekering en waar u het best en voordeligst een verzekering kunt afsluiten. En ook hierbij kan goed advies u heel wat voordeel opleveren.