Voor uw hypotheken en verzekeringen
Bel ons direct: 023 - 545 80 95

Trees for All

Samen hebben we al 236 bomen geplant sinds start project november 2019.

Direct met een van onze adviseurs spreken? Bel ons: 023-545 80 95, of gebruik ons contact formulier.

Hypotheek berekenen maandlasten

Hypotheek afsluiten? Dan berekenen wij eerst uw maandlasten


Hypotheek? Wij berekenen eerst de maandlasten in Haarlem

Bij het afsluiten van een hypotheek en het berekenen van de hoogte van uw maandlasten voor uw huis in Haarlem wordt de Gedragscode gehanteerd. Er zijn twee factoren binnen de Gedragscode die hierbij een rol spelen: de toetsrente van de hypotheek en de marktwaarde van uw woning in Haarlem en de rest van Nederland. Samen met uw inkomen zijn dit de belangrijkste factoren die het maximale leenbedrag voor de hypotheek voor uw woning in Haarlem bepalen.

Advies over uw hypotheek en hulp bij het berekenen van maandlasten voor uw huis in Haarlem

Om de gevolgen van de GHF-toetsrente beter te kunnen begrijpen, is het belangrijk te weten wat het verband is tussen de toetsrente en de maximale hypotheek. Kiest u voor een hypotheek met een korte rentevaste periode, dan zal de rente over het algemeen relatief laag uitvallen. Een lage rente betekent een lage maandlast. Daardoor zou u, na een goede berekening, een relatief hoge hypotheek kunnen afsluiten. Wij hebben meerdere handige online rekentools voor het berekenen van uw maandlasten en hypotheek, voor uw huis in Haarlem. Het online berekenen van uw maandlasten is een goed idee als u alvast meer informatie wilt over uw mogelijke hypotheek, voor uw huis in Haarlem. Op onze website kunt u de hoogte van uw hypotheek berekenen en een berekening maken van uw maandlasten bij de aankoop van een woning in bijvoorbeeld Haarlem. Op deze manier kunt u de juiste hypotheek bepalen met hulp van de specialist uit Haarlem.

Pas op voor een te hoge hypotheek

Het gevaar van een te hoge hypotheek kan zijn dat de rente na de eerste korte rentevaste periode omhoog gaat en dat de nieuwe lasten niet meer kunnen worden opgebracht. Het inkomen is in die korte periode immers vaak nog onvoldoende gestegen en ook de waarde van de woning zal onvoldoende zijn om de gehele hypotheek bij verkoop van de woning te kunnen aflossen. Daarom is het bij het bepalen van de hypotheek belangrijk om de hoogte van de uw mogelijke hypotheek te berekenen en te bekijken wat de gevolgen voor uw woning in Haarlem hiervan zijn.

Veiligheidsbuffer

Met de Gedragscode is als het ware een soort veiligheidsbuffer ingebouwd. Kiest u voor een rentevaste periode van 9 jaar of korter, dan wordt er verplicht gerekend met de GHF-toetsrente, ook voor uw woning in Haarlem. Ook al is de rente die u betaalt lager. Kiest u voor 10 jaar of langer rentevast, dan wordt er wél met de offerterente getoetst, ongeacht de hoogte van die rente. De huidige GHF-toetsrente voor een hypotheek is 5%, ook voor uw woning in Haarlem. De toetsrente voor uw huis in Haarlem is een dus puur een veiligheidsmiddel. Wanneer de toetsrente hoger is dan de actuele rente, voorkomt deze dat u te veel leent voor uw hypotheek.

Neem contact met ons op voor meer advies

Wilt u voor het bepalen van uw hypotheek voor uw woning in Haarlem de hoogte van uw maandlasten berekenen via een online tool? Of wilt u meer informatie over de toetsrente van een hypotheek voor uw huis in Haarlem? Neem dan contact met ons op via 023 201 3912. Wij staan u graag te woord en plannen indien gewenst een afspraak met u in.