Voor uw hypotheken en verzekeringen
Bel ons direct: 023 - 545 80 95

Trees for All

Samen hebben we al 634 bomen geplant sinds start project november 2019.

Direct met een van onze adviseurs spreken? Bel ons: 023-545 80 95, of gebruik ons contact formulier.

Hypotheek berekenen maandlasten Haarlem

Wij berekenen de maandlasten van uw hypotheek in Haarlem


Bij het bepalen en afsluiten van een hypotheek en het (online) berekenen van de hoogte van de maandlasten voor uw huis in regio Haarlem en Amsterdam, wordt de Gedragscode gehanteerd. Er zijn twee factoren binnen de Gedragscode die hierbij een rol spelen: de toetsrente van de hypotheek en de marktwaarde van uw woning in Haarlem of elders in Nederland. Samen met uw inkomen zijn dit de belangrijkste factoren bij het berekenen van uw hypotheek en het maximale leenbedrag voor uw woning in bijvoorbeeld Heemskerk, Heemstede of IJmuiden.

Advies over uw hypotheek en hulp bij het berekenen van maandlasten voor uw huis in Haarlem of Amsterdam

Om de gevolgen van de GHF-toetsrente beter te kunnen begrijpen, is het belangrijk te weten wat het verband is tussen de toetsrente en de maximale hypotheek voor uw woning in Haarlem. Kiest u voor een hypotheek met een korte rentevaste periode, dan zal de rente over het algemeen relatief laag uitvallen. Een lage rente betekent een lage maandlast. Daardoor zou u, na een goede berekening, een relatief hoge hypotheek kunnen afsluiten. Wij hebben meerdere handige online rekentools voor het berekenen van uw maandlasten en hypotheek voor uw huis in Haarlem, Amsterdam of IJmuiden. Ook wanneer u meer informatie wilt over het berekenen van een mogelijke hypotheek voor uw woning in regio Heemskerk en Heemstede kunt u bij ons terecht. Wij bedienen een groot afzetgebied. Gebruik daarom een van de online tools van Inter Adviesgroep uit Haarlem om de hoogte van uw hypotheek en maandlasten te berekenen en de juiste hypotheek te bepalen voor uw woning in de regio!

Pas op voor een te hoge hypotheek

Het gevaar van een te hoge hypotheek kan zijn dat de rente na de eerste korte rentevaste periode omhooggaat en dat de nieuwe lasten niet meer kunnen worden opgebracht. Het inkomen is in die korte periode immers vaak nog onvoldoende gestegen en ook de waarde van de woning zal onvoldoende zijn om de gehele hypotheek bij verkoop van de woning te kunnen aflossen. Daarom helpen we u bij het bepalen van de hypotheek, het (online) berekenen van de maandlasten en de hoogte van de mogelijke hypotheek en bekijken we samen wat de gevolgen hiervan zijn voor uw woning; zowel als u in Haarlem, Amsterdam, IJmuiden of in regio Heemstede en Heemskerk woont.

Veiligheidsbuffer

Met de Gedragscode is als het ware een soort veiligheidsbuffer ingebouwd. Als u voor een rentevaste periode van 9 jaar of korter kiest voor uw hypotheek, dan wordt er verplicht gerekend met de GHF-toetsrente, ook voor uw woning in Haarlem. Ook al is de rente die u betaalt lager. Kiest u voor 10 jaar of langer rentevast? Dan wordt er wél met de offerterente getoetst, ongeacht de hoogte van die rente. De huidige GHF-toetsrente voor een hypotheek is 5%, ook voor uw woning in Haarlem. De toetsrente voor uw huis in Haarlem is dus puur een veiligheidsmiddel. Wanneer de toetsrente hoger is dan de actuele rente, voorkomt deze dat u te veel leent voor uw hypotheek.

Neem contact met ons op voor meer advies

Wilt u voor het bepalen van de hypotheek voor uw woning in Haarlem, Amsterdam of IJmuiden de hoogte van uw maandlasten berekenen via een online tool? Of wilt u meer informatie over de toetsrente van een hypotheek voor uw huis in regio Haarlem? Neem dan contact met ons op via 023 545 80 95. Ook wanneer u hulp nodig heeft voor het berekenen van de hypotheek voor een woning in regio Heemstede of Heemskerk, staat onze hypotheekadviseur voor u klaar. Wij staan u graag te woord en plannen indien gewenst een afspraak met u in.